Start » God Jul og Godt Miljø !

God Jul og Godt Miljø !

Det nærmer seg den store dagen som barna har ventet på siden ca. 25. desember i fjor, og mange ønsker nok noen dagers juleferie velkommen etter en lang og slitsom høst. Det er fullt fortjent, og vi håper alle for en hyggelig og avslappende høytid uansett hvor og hvordan du velger å tilbringe den. Samtidig ønsker vi i Agder Wood å komme med en aldri så liten oppfordring, og det går på å tenke miljø selv om det er ferie og kos som står på timeplanen fremover.

Jula er høytid for shopping, og forbruket vårt øker for hvert eneste år. Økt forbruk er sjeldent godt for miljøet, og det er lov å tenke på miljø og klima selv om jula skal feires, for eksempel gjennom å kjøpe gaver som er produsert på en miljøvennlig måte, har høy bruksverdi, osv. Resirkulering er ekstra viktig når mange mennesker samles, og kanskje trenger vi ikke absolutt alt det pakkepapiret og den emballasjen når vi skal gjøre klar overraskelsene? Det er fullt mulig å feire jul uten å skade miljø og natur, det handler bare om å øke bevissthetsgraden et ørlite hakk – vi må skape miljø for å tenke miljø!

Et miljø å arve

I Norge står vi ovenfor miljø- og klimautfordringer som resten av verden, og selv om vi har gjort mye de siste tiårene for å minske utslipp og verne om den naturen vi har, så gjenstår det fortsatt mye før vi kan gi planeten videre til neste generasjon. La jula minne oss på hvor viktig de små og deres fremtid er for oss, og la oss alle gjøre vårt for at de arver et miljø som de kan leve et sunt og godt liv i. Det skal ikke så mye til for at du bidrar på en positiv måte. Og har du en venn eller familiemedlem som «har alt», hva med å gi et lite bidrag til en organisasjon som jobber for miljø og klima i Norge deres vegne?

Vi ønsker deg og dine en strålende, miljøvennlig jul!

Miljø er viktig, selv om det er jul!